Zekerheden

ANVR

Reiscreaties (lidnummer: 05519/KVK: 20148825) is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Als lid van de ANVR is Reiscreaties gebonden aan strenge normen voor het lidmaatschap. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw boeking. Bekijk hier de ANVR-reizigersvoorwaarden.

Bekijk hier ons officiële ANVR-certificaat!

SGR

Reiscreaties is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (lidnummer: 3745). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de reizen die door de reisadviseurs van Reiscreaties geboekt worden onder de garantie SGR. De SGR-garantie houdt in dat je het vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt als jouw reisorganisatie door financieel onvermogen de reis niet kan uitvoeren of de overeengekomen tegenprestatie niet kan worden nagekomen. SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald. Op de website van SGR kun je zien dat Reiscreaties daadwerkelijk is aangesloten en kun je de garantievoorwaarden nalezen (https://www.sgr.nl/).

Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op jouw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor je zijn, zodat je onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

Bekijk hier ons SGR certificaat

Calamiteitenfonds

Je bent lekker op reis en geheel onverwacht doet zich op bestemming een natuurramp voor of breekt er ernstige onrust uit. Deze kans is klein, maar het kan altijd gebeuren. Hier is het Calamiteitenfonds voor. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je als reiziger deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) jouw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

SGRZ

Stel: jullie gaan op reis. Dan wil je natuurlijk dat jouw betaling in goede handen is. Komt Reiscreaties in de financiële problemen, dan hoef jij je nergens zorgen om te maken. Jouw reis wordt dankzij de SGRZ-certificatie gewoon uitgevoerd of terugbetaald. Zonder extra kosten. Bekijk de exacte voorwaarden van de garantieregeling op https://www.sgrz.nl/.

Reiscreaties is hier te vinden onder lidnummer: 17195